Tietoa vastasyntyneen valokuvauksesta

 

Milloin on hyvä varata aika vastasyntyneen kuvaukseen?

Vastasyntyneet on hyvä kuvata ensimmäisen kahden viikon aikana (mitä aiemmin sen parempi). Vauvat ovat tällöin rauhallisempia ja käpertyvät vielä suloisesti sikiöasentoon. Vastasyntyneiden iho on myös yleensä paremmassa kunnossa alle 2 viikkoisella.

Alustava varaus kannattaa tehdä heti, kun mahdollista. Vaikka jo useampia kuukausia ennen laskettua aikaa. Kuvausaikoja on rajallisesti ja joskus ne menevät hyvinkin nopeasti.

Voit ottaa minuun yhteyttä missä tahansa vaiheessa raskauttasi ja antaa lasketun aikasi kalenteriimme. Teemme tällöin varauksen, ja samalla saatte varmuuden siitä, että pääsette kuvaukseen vaikka vauvan oikea syntymäaika muuttuisi paljonkin alkuperäisestä lasketusta ajasta. Vauvan syntymän jälkeen lopullinen kuvausaika vahvistetaan kalenteriin.

 

Miten kauan kuvaukseen varataan aikaa?

Vastasyntyneen kuvaukseen menee normaalisti 1,5-2h. Kuvausaika voi siis vaihdella vauvasta riippuen, mutta lopullinen kuvien määrä on sama kaikille. Kaikki vauvat ovat yksilöitä ja toiset vaativat enemmän aikaa kuin toiset. Pitkä kuvausaika mahdollistaa sen, että kuvaus voidaan suorittaa täysin vauvan ehdoilla. Syöttö/sylittelytaukoja pidetään aina tarpeen mukaan.

 

Missä kuvaus suoritetaan?

Vastasyntyneen kuvaus suoritetaan aina studiossani Espoon Olarissa. Studio lämmitetään vastasyntyneen kuvaukseen 27-28 asteiseksi, joten vauvan on hyvä olla ilman vaatteita kuvauksessa. Vanhempien kannattaa pukea kevyesti vaatetta päälle näihin kuvauksiin.

 

Tulevatko kuvat digitaalisina tiedostoina vaiko paperikuvina?

Kuvauspaketteihin kuuluvat kuvat toimitetaan sähköisesti suuriresoluutioisina ja viimeisteltyinä jpg-kuvatiedostoina. Kuvat ladataan omalle koneelle internetistä salasanalla varustetusta kuvagalleriasta. Asiakas saa kuviin oikeudet yksityiskäyttöön, eli niistä saa vapaasti teettää itselleen kuvia, tauluja ym. kuvatuotteita. Studiolta voi myös tilata kuvista erilaisia Fineart –tauluja sekä korkealaatuisia printtejä.

 

Koevedokset

Koevedokset valmistuvat 2 viikon kuluttua kuvauksesta. Lähetän sähköpostilla kuvaustunnuksen yksityiseen salasananalla suojattuun kuvagalleriaan. Galleria säilyy avoinna 2 viikkoa. Valmiiden kuvien valmistumiseen menee niiden tilauksesta noin 1-2 viikkoa.

 

Saako kuvia julkaista internetissä, esimerkiksi omilla Facebook-sivuilla?

Asiakas saa itselleen normaali suuriresoluutio-kuvien lisäksi nettikäyttöä varten pienemmät kuvatiedostot, joissa on kuvaajan logo. Ainoastaan näitä kuvia saa julkaista internetissä. Ilman logoa oleviin kuviin ei saa julkaisulupaa, ellei toisin sovita kuvakohtaisesti. Lehdessä voi julkaista kuvan vauva-ilmoituksen yhteydessä, mutta silloinkin kuvan alle on lisättävä valokuvaajan nimi.

 

Kuvien tilaus

Voit tilata kuvia (kuvaukseen kuuluvia kuvia, printtejä tai tauluja) lähettämällä sähköpostilla kuvatilauksen. Kuvat maksetaan laskulla, joka lähetään sähköpostilla tilauksen jälkeen.

 

Otathan yhteyttä, mikäli näiden lisäksi sinulle tulee vielä mieleen muita kysymyksiä. Vastailen mielelläni niihin!

 

Menu